PureVPN Review

In deze review bespreken we de VPN-provider PureVPN. PureVPN is een van bekendste VPN providers met servers over de hele wereld. Met deze VPN dienst wordt je internetverkeer versleuteld, verborgen, en geanonimiseerd terwijl eventuele internetblokkades worden omzeild. PureVPN staat bekend als degelijk en betrouwbaar, beschikt over snelle servers en je kunt er de Amerikaanse Netflix mee bekijken. Ook kan je met PureVPN restricties op internet omzeilen, zoals censuur in landen als China, Turkije of Rusland. En het is met PureVPN mogelijk om compleet anoniem series en films te downloaden via torrents.

PureVPN features

Hieronder hebben wij de belangrijkste features van PureVPN op een rij gezet:

PureVPN gebruiken: Installatie en Configuratie

PureVPN biedt eigen software waarmee je gebruik kunt maken van hun servers. Deze software is beschikbaar voor Windows, OSx (apple macbook of imac), iOS (iPad of iPhone), Android en DD-WRT routers. In deze review bespreken we de Windows en iOS versie van de PureVPN software.

PureVPN voor Windows

De PureVPN applicatie voor Windows is recent volledig vernieuwd. Om de Windows app te installeren moet je hem eerst downloaden. Vervolgens moet je de simpele setup doorlopen, deze spreekt voor zich. Tijdens de installatie krijg je een melding van Windows met de vraag of je een nieuwe internetadapter wilt installeren, deze vraag moet je bevestigen (met ja beantwoorden).
Zodra je de PureVPN app voor het eerst start en inlogt met je gegevens krijg je de vraag voor welk doel je de VPN verbinding wilt gebruiken. Deze keus zorgt ervoor dat je direct met de meest optimale server verbinding kunt maken. Deze instelling is uiteraard later weer te wijzigen.

Het dashboard van de PureVPN app geeft je de mogelijkheid om gedetailleerd aan te geven wat je wilt bereiken met de VPN-verbinding (de keuze bestaat op het moment van schrijven uit: VPN voor China, ABC TV streamen, BBC iPlayer streamen, CW TV streamen, Entertainmentkanalen sneller streamen, ESPN streamen, HBO Now, HULU, iTV, Amazon Prime, BeIN sports, sportkanalen, online gaming, RTE Player, Sky TV, Sport 1, TVCatchup, VoIP, WWE Network, Zattoo kijken).
Hierna kun je kiezen vanuit welk land je dit wilt doen. Daarnaast kun je ook puur op basis van regio, land of stad een keuze maken voor een VPN server. Hiervoor is ook een zoekoptie beschikbaar.

In de Windows App zijn er ook een aantal andere instellingen te wijzigen waaronder: automatisch verbinding maken als de VPN verbinding wegvalt, protocol selectie (pptp, l2tp, sstp, ikev, tcp, udp, automatisch), 265 bit encryptie aan of uitzetten, veilige DNS inschakelen, IPv6-lekkage bescherming, Internet Kill Switch (alle internetverbindingen automatisch uitzetten als de VPN verbinding wegvalt), Split tunneling (programma’s excluderen van de VPN verbinding).

PureVPN iOS

Op iOS werkt PureVPN ook netjes. De iOS app is overzichtelijk en werkt intuïtief.
Het is belangrijk om je te realiseren dat je je locatie-diensten op je telefoon moet uitschakelen mocht je meer privacy willen.
Tijdens het eerste gebruik moet je de app toestemming geven om een VPN configuratie toe te voegen.
Hierna zal de app deze beheren. Tijdens het gebruik crashte de app bij ons aanvankelijk twee keer.
Dit was tijdens het eerste gebruik, hierna kwam dit niet meer voor en de app werkt nog altijd soepel.

PureVPN en Netflix

Netflix is de laatste tijd een stevige strijd aangegaan met VPN (en proxy) gebruikers. Dit zijn met name mensen die van buiten Amerika gebruik willen maken van van Netflix alsof ze in Amerika zijn. Je hebt dan immers toegang tot een stuk meer films en series.
Gelukkig heeft PureVPN hier een oplossing voor. Ze creëren om de zoveel tijd weer nieuwe Amerikaanse IP-adressen die ze zo lang mogelijk buiten de Netflix-blokkades proberen te houden.
Om gebruik te maken van deze servers moet je als modus dedicated IP-adres kiezen en als VPN server: abc1.ptoserver.com gebruiken. Mocht dat niet werken, neem dan contact op met de klantenservice en zij vertellen je precies welke server je op dat moment het beste kan selecteren voor Netflix.
Tijdens onze test werkte Netflix erg goed. De eerste minuut was de kwaliteit van de stream matig, maar na een minuut konden wij vanuit Nederland in HD kwaliteit de Amerikaanse Netflix kijken zonder haperingen of wachttijden om te laden (zie ook de snelheden die worden bereikt). Naast dat je er de Amerikaanse Netflix buiten Amerika (in Nederland) mee kan kijken, heb je bijvoorbeeld ook toegang tot Nederlands voetbal op vakantie in het buitenland.

Snelheid van de servers

De PureVPN software ziet er goed uit en werkt fijn, maar zijn de snelheden ook van goede kwaliteit?
De snelheid die je met een VPN verbinding haalt is afhankelijk van een aantal factoren. Belangrijk hierbij zijn de snelheid van je eigen verbinding, het type encryptie dat je gebruikt, de locatie van de VPN server en jouw eigen locatie en afstand tot de server.
De internetverbinding waarmee wij getest hebben is een 150mbit verbinding. Met servers in Nederland werden snelheden van rond de 100mbit gehaald. Hetzelfde geldt voor de meeste andere landen in Europa. De snelheden naar Amerika lagen ronde 70mbit. Al met al waren we blij met de gehaalde snelheden en verwachten wij dat deze voor de meeste gebruiken zullen voldoen. In de praktijk konden we zonder merkbare vertraging browsen, YouTube kijken, Netflix kijken en downloaden.

PureVPN prijs

PureVPN biedt een aantal pakketten.
Het tarief is alleen afhankelijk van de duur waarvoor je een abonnement afsluit.
Hoe langer de contractperiode, des te goedkoper het maandbedrag wordt.
PureVPN hanteert doorgaans de volgende tarieven:


Onbeperkt VPN (1 maand): $ 10,95 per maand
Onbeperkt VPN (12 maanden): $ 4,15 per maand
Onbeperkt VPN (2 jaar): $ 2,48 per maand
PureVPN biedt een 7 dagen niet-goed-geld-terug garantie op alle pakketten.
PureVPN heeft met enige regelmaat kortingsacties, zoals tijdens de kerstperiode, evenementen als het WK voetbal en voor nieuwe klanten.
Bekijk hier de huidige tarieven en acties.

PureVPN security en privacy

PureVPN heeft een aantal sterke beveiligingsfuncties. Een van de belangrijkste is de ondersteuning voor diverse VPN encryptieprotocollen waaronder een aantal erg sterke: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP, en IKEv2. Wij zouden persoonlijk OpenVPN adviseren met 256-bit AES-encryptie en SHA-1 voor data-verificatie aangezien deze aanzienlijk veiliger is dan de andere opties.
Ook biedt PureVPN oplossingen tegen DNS leaks en IPv6 leaks.
Hiermee bewijzen zij op het gebied van beveiliging de zaakjes goed voor elkaar te hebben.
Met betrekking tot logging, moeten we concluderen dat PureVPN diverse logs bijhoudt. Het betreft informatie als naam, e-mailadres, telefoonnummer (alleen van gebruikers in bepaalde landen), en sessie-logs. Sessie-logs registreren het moment waarop een verbinding werd gemaakt en het dataverbruik, geen activiteit logs. Zeker als je gebruik maakt van de shared-IP servers zal het erg moeilijk worden om enige activiteit naar je terug te leiden, al zijn wij natuurlijk voorstander van totaal geen logs.
Daarnaast is het hoofdkwartier van PureVPN gelokaliseerd in Hong Kong. Hier gelden geen dataretentiewetten waardoor PureVPN dus geen gebruikersdata hoeft te verzamelen en op te slaan.

PureVPN serverlocaties

PureVPN biedt servers in tal van landen. Per land zijn er vaak meerdere servers beschikbaar; er zijn meer dan 500 servers in 141 landen beschikbaar. Een kleine greep uit de landen waar PureVPN servers heeft gestationeerd:
VS, VK, Australië, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, China, Costa Rica, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Hong Kong, Hongarije, Ierland, Indonesië, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Panama, Roemenië, Rusland, Singapore, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Tsjechië, Polen, Argentinië, België, Denemarken, Mexico, Noorwegen, Filipijnen, Vietnam, IJsland.


PureVPN klantenservice

De customer support van PureVPN is de laatste tijd ook sterk verbeterd. Op dit moment bieden ze naast Tickets en email support ook 24/7 chat-support. Wij testten deze chatsupport uit met een aantal moeilijk en technische vragen, deze werden allemaal binnen een minuut correct beantwoord. Wat betreft klantenservice doet PureVPN het dus erg goed.

Conclusie

PureVPN is, zonder twijfel, een van de beste VPN-oplossingen die we hebben gezien. Alles lijkt goed doordacht, zoals de goed ontworpen en duidelijk software met screen-shot-based “how to” gidsen. PureVPN biedt een groot aantal snelle servers met stabiele verbindingen. PureVPN is niet de goedkoopste dienst die we hebben beoordeeld, maar je betaalt voor kwaliteit en wat dat betreft is PureVPN zeker niet duur. En met een beetje geluk gelden er mooie kortingsacties.
Het feit dat wij zonder problemen de Amerikaanse Netflix konden kijken zal velen ook over de streep weten te trekken om een PureVPN abonnement te nemen. Daarnaast is het ook fijn dat je probleemloos anoniem kan downloaden met PureVPN.

Gebruiksvriendelijkheid 85 punten
Server lokaties 90 punten
Snelheid 85 punten
Privacy 85 punten
Klantenservice 80 punten
TOTAAL: 85/100 punten