NordVPN Review

NordVPN is een van de marktleiders in de VPN markt. NordVPN valt onder Tefinkom & Co, waarvan het hoofdkantoor in Panama is gevestigd. Deze strategische locatie van het hoofdkantoor betekent ook dat NordVPN niet wordt gehinderd door wetten of instanties die inzage in internetdata afdwingen. NordVPN bestaat sinds 2008 en heeft zich weten te bewijzen als een betrouwbare en snelle VPN provider die privacy hoog in het vaandel heeft staan en een manier heeft gevonden om de Amerikaanse Netflix via VPN te laten werken. In deze NordVPN review bespreken we het servernetwerk, de snelheid, features, klantondersteuning, beveiliging en encryptie, compatibiliteit, softwarepakket en onze overige bevindingen.

Bezoek NordVPN

NordVPN abonnementen en prijzen

NordVPN heeft één abonnementstype, maar kent daarbij verschillende prijsstellingen die afhangen van de duur waarvoor je het abonnement afsluit. Hierbij geldt dat hoe langer je een account bij NordVPN afsluit, des te goedkoper hun VPN-dienst per maand wordt. Elke abonnementsvorm verschaft je toegang tot meer dan 700 Servers wereldwijd, er worden geen logbestanden-bijgehouden en je hebt de mogelijkheid om 6 apparaten op hetzelfde moment te gebruiken. Andere eigenschappen van NordVPN zijn dubbele encryptie, snelle servers voor video streaming en TOR via VPN.

Maandplan– 1 maand abonnement
Het Simple abonnement is een abonnement met een looptijd van 1 maand. Dit abonnement is goed om NordVPN een keer uit te proberen. Nord VPN biedt het Simple abonnement aan voor $ 11,95 per maand.

6 maandenplan – 6 maanden abonnement
Het Standard abonnement heeft een looptijd van 6 maanden. Dit abonnement kost omgerekend 7,00 dollar per maand.

Jaarplan – 12 maanden abonnement
Het Best Offer abonnement is een NordVPN abonnement dat je voor 12 maanden afsluit. Omgerekend kost dit abonnement $ 5,75 per maand. Dit is de goedkoopste optie indien je een stabiele VPN verbinding voor een langere tijd wil. Wij raden dit abonnement aan.

Speciale actie – 24 maanden abonnement (72% korting):
Op dit moment heeft NordVPN een speciale deal. Een 2-jarig abonnement kost nu slechts $3.29 per maand via deze link.
NordVPN biedt bovendien op alle pakketten een 30-dagen niet-tevreden-geld-terug garantie.

NordVPN features

NordVPN heeft gebruikers een behoorlijk breed scala aan mogelijkheden en functionaliteiten te bieden.
Dit zijn de belangrijkste features zoals NordVPN ze zelf aangeeft:

Dubbele Gegevenscodering

De Dubbele VPN-encryptie-technologie van NordVPN codeert gegevens niet éénmaal maar tweemaal.

Supersnelle servers op veel locaties

Wereldwijd heeft NordVPN 704 serverlocaties in 54 verschillende landen. Alle continenten zijn vertegenwoordigd. Naast privacy hecht NordVPN veel waarde aan snelle en stabiele servers.

Makkelijk te gebruiken

NordVPN levert snelle en handige software waarmee je zonder technische kennis gebruik kunt maken van de VPN diensten.

Geen Logbestanden Beleid + Tor Met VPN

NordVPN claimt nooit de internetactiviteiten van zijn klanten bij te houden. Dit is een van de redenen waarom hun hoofdkantoor in Panama gevestigd is.

DNS Leak Resolver

NordVPN verkomt het per ongeluk lekken van je eigen IP-adres via DNS servers.
Dit is een probleem dat niet bij alle VPN aanbieders voorkomen wordt.

Automatische Kill Switch

Indien de VPN verbinding onverhoopt wegvalt kun je de NordVPN applicatie je internetverbinding automatisch laten afsluiten.
Dit zorgt voor extra veiligheid.

Ondersteuning Van Meerdere Apparaten

Elk NordVPN abonnement geeft ongelimiteerde toegang voor 6 apparaten die tegelijk gebruik kunnen maken van het VPN abonnement.
Denk hierbij aan computers, laptops, smartphones, tablets, routers en gaming consoles.

P2P toegestaan (torrents downloaden)

Sommige VPN-providers knijpen P2P-verkeer af maar NordVPN doet dit niet.
Je kan dus probleemloos torrents downloaden met NordVPN, en daarbij anoniem blijven.

Alle NordVPN eigenschappen op een rijtje:

 • Er worden geen logbestanden van jouw activiteiten bijgehouden
 • Mogelijkheid om 6 apparaten op hetzelfde moment van NordVPN gebruik te laten maken
 • 2048-bits SSL versleuteling (dit is een erg sterke codering)
 • Ondersteuning voor Windows, Mac OS, iPhone, iPad, Android, Linux, routers en Windows-mobile
 • Ondersteuning (24/7) via live chat, e-mail en Facebook.
 • Servers in 54 landen en groeiende
 • Gecodeerde chatmogelijkheden
 • Ondersteunde protocollen: OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec protocols
 • OpenVPN op SSL poorten
 • Handige en makkelijke software
 • Gratis proxylijst en tot 3000 gratis proxies (abonnement niet nodig)
 • Tor gebruiken over VPN-server
 • Dubbele VPN voor verhoogde anonimiteit
 • Web proxy-extensie voor Google Chrome
 • Betalen kan met Bitcoin, PayPal, Paysera, Webmoney of creditcard
 • Eigen DNS-servers

NordVPN servers:

NordVPN heeft dit moment servers in 54 landen.
In tegenstelling tot een groot deel van de concurrenten zijn niet alle VPN-servers van NordVPN hetzelfde ingericht.

Zo zijn er VPN-servers die een dubbele VPN verbinding aanbieden voor extra veiligheid. Deze servers regelen verbindingen tussen twee landen losstaand van je eigen verbinding met de VPN server. De dubbele verbindingen bestaan uit Litouwen- Letland, Nederland-Rusland, Nederland-Engeland, Rusland-Nederland, Taiwan-Hongkong, Engeland-Nederland, USA-Canada.

Daarnaast zijn er VPN servers specifiek gericht op TOR verkeer, namelijk servers in Letland en Zweden.

Voor extra snel TV kijken (met name om content te kunnen zien die alleen in andere landen beschikbaar is) zijn er VPN servers is het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

Ook zijn er VPN-servers die specifiek zijn geconfigureerd om DDOS aanvallen af te slaan. Deze staan in Canada, Duitsland, Italië en Amerika.

Indien je graag een eigen IP-adres (dedicated ip-adres) hebt, zijn er servers beschikbaar in Duitsland, Nederland, Engeland en Amerika.

Standaard VPN servers zijn te vinden in vele landen, dit is een overzicht van alle landen:

Albanië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Costa Rica, Tsjechië, Denemarken, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië , Japan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Slowakije, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam.

Security en privacy

Een zeer belangrijk onderdeel in het keuzeproces voor een VPN provider is de omgang met beveiliging (security) en privacy.
Op deze punten scoort NordVPN erg goed. Het hoofdkantoor van NordVPN is gelegen in Panama.

De juridische situatie in Panama behoeft waarschijnlijk weinig introductie. Panama is niet voor niks een belastingparadijs geworden; de privacywetgeving is in Panama goed geregeld. Panama heeft een klimaat van geheimzinnigheid. Panama heeft geen verplichte bewaarplicht-wetten, waardoor NordVPN geen logs hoeft bij te houden. Het “totaal geen logs” beleid zie je helaas maar bij weinig andere VPN-providers terug komen. Daarnaast richt NordVPN zich ook specifiek op de mogelijkheid om Tor over VPN mogelijk te maken en biedt het multi-hop-verbindingen aan. Deze mogelijkheden dragen bij aan een extra sterke beveiliging.

Daarnaast ondersteunt NordVPN ook obfsproxy. Deze (TOR-) techniek is gericht op het voorkomen van Deep Packet Inspectie, waardoor het gebruik van een VPN verbinding verborgen kan worden en een VPN in bijvoorbeeld China en Turkije werkend te krijgen is.

De encryptie bestaat uit 256-bit AES voor data-encryptie, 2048 bits RSA voor het handshaking en SHA-2 voor dataverificatie. De veiligheid bij NordVPN is zeer solide – de servers zijn beveiligd met een firewall, en de verschillende poorten worden gebruikt voor SSH-verbindingen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor het snellere IKEv2/IPsec, maar OpenVPN blijft de superieure optie wat betreft veiligheid.

NordVPN snelheid en stabiliteit

Naast omgang met privacy en security is de snelheid en stabiliteit van VPN-servers erg belangrijk.
Wij testten de VPN servers vanaf een stabiele 1000mbit/1000mbit internetverbinding in Rotterdam.

Tijdens onze tests haalden we in Europa snelheden tussen de 50mbit en 100mbit per seconde, in Amerika lagen deze snelheden rond de 30-60mbit per seconde. De verbindingen en gehaalde snelheden waren erg constant en de ping-tijden waren laag (belangrijk voor snelheid en stabiliteit). Met name door de zware beveiliging en encryptie ging er wel iets van de verbindingssnelheid verloren, maar dit was niet storend. Er moet daarbij ook opgemerkt worden dat je altijd wat snelheid inlevert bij het gebruik van een VPN, ongeacht de aanbieder. In de praktijk komt het er op neer dat je met NordVPN meer dan voldoende snelheid hebt om te streamen, te gamen of snel te downloaden.

NordVPN werkt met Amerikaanse Netflix en Hulu

NordVPN heeft een unieke optie genaamd Smart Play waarbij ze, na activatie van deze optie, ervoor zorgen dat mogelijke blokkades van VPN servers door streamingdiensten zoals Netflix en Hulu omzeild worden. Wij hebben deze optie getest en konden inderdaad zonder problemen de Amerikaanse en Engelse Netflix en Hulu varianten vanuit Nederland bekijken zonder dat we waarschuwingen kregen dat we een Proxy of VPN gebruiken en dus geen toegang kregen tot Netflix.
Tijdens het kijken van de Amerikaanse Netflix wilde de kwaliteit soms even tijdelijk iets teruglopen, maar over het algemeen was de verbinding snel en de Amerikaanse Netflix in hoge kwaliteit te bekijken.

Klantenservice van NordVPN

In principe levert NordVPN 24/7 live chat klantenondersteuning. Helaas was deze optie op het moment dat wij deze probeerde te bereiken offline. Vragen via mail of tickets werden overigens wel snel en volledig beantwoord.

Daarnaast heeft NordVPN een uitgebreide FAQ sectie op zijn site en uitgebreide installatiehandleidingen. Hierin wordt het gebruik van hun VPN diensten met de verschillende besturingssystemen uitgebreid besproken evenals de meest voorkomende vragen en problemen van gebruikers.

Conclusie

Pluspunten Minpunten
Amerikaanse Netflix en Hulu werkend! Geen speedtest in de applicatie
Geen logs (perfecte privacy regelingen) Chat support offline tijdens onze test
Goedkoop (zeker met coupon code) Geen cashback voor Bitcoin gebruikers
Speciale P2P, torrent en TOR VPN servers  
VPN servers met dubbele VPN verbinding  
Speciale VPN-servers voor verschillende doeleinden  
Stabiele verbinding  
Ruime keuze uit verschillende servers  

Samenvattend zijn wij erg te spreken over de diensten van NordVPN. Het meest waren wij te spreken over het feit dat ze totaal geen logs bijhouden en speciale servers hebben ingericht voor specifieke doeleinden. Het is goed om te zien dat ze Netflix werkend weten te houden via hun VPN diensten. Qua prijs zijn ze niet de allergoedkoopste maar zeker zijn geld waard als je echt betrouwbaar en Netflix / Hulu wil gaan gebruiken. Al met al is dit een van onze favoriete VPN aanbieders en raden wij deze VPN provider van harte aan.

Gebruiksvriendelijkheid 85 punten
Server lokaties 80 punten
Snelheid 70 punten
Privacy 100 punten
Klantenservice 95 punten
TOTAAL: 86/100 punten

Momenteel loopt er een kortingsactie bij NordVPN: Een 2-jarig abonnement voor $3.29 per maand via deze link