IP Vanish Review

“IPVanish is één van de grootste VPN providers ter wereld. Bij een top VPN provider als deze mogen de kwaliteitsverwachtingen hoog zijn…”

Algemene informatie over IPVanish

Zoals je van een top VPN mag verwachten kan je meerdere apparaten tegelijkertijd verbinden. Op een enkele account zijn twee gelijktijdige VPN verbindingen toegestaan. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd de internetverbindingen van je smartphone én laptop versleutelen.

Datalimieten zijn er ook niet, je kan onbeperkt gebruik maken van de VPN zonder extra bijbetaling. Doordat alle grote VPN protocollen ondersteund worden kan je elk denkbaar apparaat aansluiten op IPVanish. Van een desktop PC en smartphone tot tablet en smart-TV.

Onbeperkt data? Ja
Gelijktijdige verbindingen 2
VPN Protocollen OpenVPN, PPTP, L2TP/IPSEC, IPSEC, IKEv2
Locatie hoofdkantoor Verenigde Staten van Amerika
Link IPVanish website

Betalingsmogelijkheden

Alle gangbare betalingsmethoden worden bij IPVanish ondersteund.
Ook iDeal betalingen zijn mogelijk waardoor je geen credit card, PayPal of Bitcoin nodig.

Voor alle volledigheid, bij IPVanish kan je betalen met: IDEAL, PayPal, Bitcoin, Credit card, PaySafeCard, Giropay, Alipay, CashU, Mister Cash, Poli, SOFORT Banking, Boleto Bancario, DineroMail 7eleven, DineroMail Oxxo, DineroMail Bank Transfer, DineroMail ServiPag, Przelewy24, ELV, EPS.

Privacy en logging policy

Voor de lezers die gesteld zijn op hun online privacy is het fijn om te weten dat IPVanish een zero-logging policy hanteert.
Dit betekent de provider geen data opslaat waaruit blijkt waarvoor je de VPN gebruikt.

Account informatie die je zelf invult gebruikt IPVanish alleen voor het verwerken van betalingen. Ben je op je privacy gesteld? Dan heb je allang een Bitcoin wallet en betaal je hier gewoon mee. Zo weet je 99,999% zeker dat je ontraceerbaar bent – zelf als IPVanish gehackt zou worden.

Anoniem downloaden en uploaden via Torrents en P2P file-sharing toegestaan?

Elke server in het IPVanish netwerk is geschikt voor P2P file sharing zoals Bittorrent. Voor boetes van copyrightwaakhonden zoals BREIN hoef je niet bang te zijn met een anonieme VPN zoals IPVanish. Door de zero-logging policy ben je beschermd tegen dit soort instanties.

Door de zero-logging policy kan je anoniem torrents uploaden, downloaden en anoniem surfen op internet zonder sporen achter te laten. Anonieme VPN diensten zoals IPVanish met zero logging geven instanties zoals BREIN hebben het nakijken bij het opvragen van je persoonsgegevens. Ook al zou IPVanish alle gegevens die ze hebben overdragen, dan zou deze data onmogelijk kunnen bewijzen wie wat deed via de VPN.

Server locaties

Het serverpark van IPVanish is één van de grootste van alle VPN providers. Met meer dan 350 server locaties in 60+ landen en ruim 40.000 IP-adressen heb je keus zat. Nooit meer wachten op een goede verbinding, je kan altijd direct aan de slag zonder overbelaste servers.

Apps, gebruiksvriendelijkheid en extra’s

Voor bijna elk apparaat en besturingssysteem heeft IPVanish applicaties. Van desktop versies voor Windows en Mac tot mobiele versies voor iOS en Android. Ook voor DD-WRT routers heeft IPVanish een speciale firmware versie uitgebracht waardoor je een onbeperkt aantal VPN verbindingen op één enkele IPVanish account kan maken.

Alle applicaties zijn gratis te downloaden voor elke IPVanish klant. De meeste versies hebben meer mogelijkheden dan de standaard OpenVPN app (Windows) en Tunnelblick (Mac OS X). Daarbij kan je met deze applicatie zien wat de responsetijd en bezetting van elke IPVanish VPN server is. Zo zie je meteen wat de snelste server locaties zijn.

De Kill Switch feature stopt automatisch al je internetverkeer als de VPN verbinding onverwacht verbreekt. Zo lekt je IP-adres nooit als er onverhoopt een storing op het netwerk van de VPN provider is.

Een andere functionaliteit die erg handig is voor de anonieme surfers en downloaders onder ons is de IP-address randomizer. Door deze optie in te schakelen krijg je automatisch elke 1, 2, 6, 12 of 24 uur een nieuw IP-adres. Door elke paar uur een ander IP-adres te gebruiken verspreid je sporen die je mogelijk achterlaat.

Mobiele VPN gebruikers worden bediend bij IPVanish. Alle klanten van de VPN provider hebben toegang tot de IPVanish VPN app. Naast het instellen en tot stand brengen van de VPN verbinding kan je nog veel meer met de app.

Een functie die ik bij veel VPN apps mis is de Always On modus, die voorkomt dat de VPN verbinding verbreekt. Superhandig dat IPVanish dit heeft, vooral op iOS waarbij VPN verbindingen automatisch verbreken als je het toestel vergrendeld.

Wil je de VPN alleen op bepaalde websites of netwerken gebruiken? Ook dat is zo’n functie die je niet vaak tegenkomt bij andere apps. Zo kan je instellen dat de VPN alleen inschakelt als je op bepaalde WIFI netwerken zit.

Bijvoorbeeld WIFI in de trein, je werk of waar je ook bent. Deze instelling is ook beschikbaar voor websites. Handig als je niet altijd een VPN nodig hebt of wil gebruiken.

Voor extra beveiliging en privacy blijft het advies toch om altijd en overal een VPN te gebruiken. Daar is die Always On modus waar we het eerder over hadden dan weer handig voor. ????

Control panel en account

Ondanks dat het control panel wat basic is zit alles wat je als VPN gebruiker nodig hebt erbij. Zo kan je bekijken tot wanneer je VPN abonnement geldig is en de bezetting van de VPN servers bekijken. Dat laatste kan trouwens ook via de IPVanish app.

Helpdesk en ondersteuning

IPVanish heeft een uitgebreide FAQ-pagina met daarop handleidingen voor Windows, Mac OS X, vele mobiele apparaten en DD-WRT compatible routers. Kom je er even niet uit?

De helpdesk van IPVanish is te bereiken per e-mail, live chat en via het IPVanish forum. Het snelste is natuurlijk live chat maar zoals bij de meeste VPN providers is de live chat niet altijd beschikbaar.

Van de drie maal dat wij de support-afdeling nodig hadden kregen we tot twee keer toe dezelfde minuut nog antwoord. Volgens de VPN provider zelf is de responsetijd onder 7 minuten. Dat is langer dan we zelf hebben ervaren maar alsnog erg snel. Hoe dan ook antwoorden medewerkers van IPVanish correct en in begrijpelijke taal, een dikke plus!

Vraag verstuurd Antwoord
15:12 15:23
12:56 Direct (live chat support)
13:43 Direct (live chat support)

Vergelijking IPVanish VPN abonnementen

Je krijgt bij elk IPVanish abonnement toegang tot alle server locaties. Het enige verschil zit in de periode en prijs per maand. Je kan kiezen tussen een maand, kwartaal of jaarabonnement waar je extra hoge korting krijgt bij een jaarabonnement (scheelt bijna de helft).

Omgerekend is de goedkoopste optie een jaarabonnement. Zo bespaar je bijna 50% en betaal je maar $6,49 per maand in plaats van $10,-

1 maand – $10,= per maand 12 maanden – $6,49 per maand 3 maanden – $8,99 per maand
 • +350 servers
 • +40000 IP-adressen
 • Werkt op elk apparaat
 • Uitstekende helpdesk
 • Makkelijk te installeren

  Start gratis trail

  Extra 20% kortingcode: SAVE20NOW

 • +350 servers
 • +40000 IP-adressen
 • Werkt op elk apparaat
 • Uitstekende helpdesk
 • Makkelijk te installeren
 • Beste prijs per maand

  Start gratis trail

  Extra 20% kortingcode: SAVE20NOW

 • +350 servers
 • +40000 IP-adressen
 • Werkt op elk apparaat
 • Uitstekende helpdesk
 • Makkelijk te installeren

Gratis proberen? Dat kan!

Je kan een VPN abonnement afsluiten via de IPVanish website voor een maand, kwartaal of een jaar. IPVanish hanteert een 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie, zo kan je de VPN gratis proberen zonder enig risico.

Beoordeling en ervaringen met IPVanish

Je krijg meer dan waar voor je geld bij IPVanish. Geen gebakken lucht en loze beloften van de provider maar echt een goede VPN. Naast de het snelle servernetwerk is de helpdesk ook nog eens meer dan dik in orde. Snelle reactietijden en begrijpelijke taal.

P2P en Bittorrent is toegestaan op alle servers en gaat op maximale snelheid doordat IPVanish Bittorrent verkeer niet afknijpt. Met de bijgeleverde software heb je binnen no-time een ander IP-adres op elk gewenst apparaat. Gezien de goede support en snelheid zeker een aanrader!

IPVanish VPN Score

Gebruiksvriendelijkheid 90 punten
Server lokaties 85 punten
Snelheid 90 punten
Privacy 85 punten
Klantenservice 95 punten
TOTAAL: 89/100 punten
Voordelen Nadelen
 • Alle landen die je nodig hebt
 • Snelle verbindingen ongeacht de server
 • Uitstekende klantenservice
 • Privacy policy; zero logging
 • Makkelijk te installeren op alle apparaten
 • Hoofdkantoor in de VS